skip to Main Content
Menu
Interpretariat Simultan

INTERPRETARIAT SIMULTAN

Reușita unui eveniment poate fi determinată de modul în care decurge comunicarea în cadrul său. Încredințează-ne proiectul tău și noi vom asigura calitatea comunicării.

Serviciul de interpretriat simultan este folosit în cazul întâlnirilor care implică schimbarea sau transmiterea unei cantități semnificative de informații. De asemenea, perioada de timp este determinată, limitată. Proiectele de interpretariat simultan/interpretariat de conferință presupun că persoana care necesită interpretare nu participă în mod direct în procesul de comunicare.

Acest tip de interpretariat simultan implică existența unui echipament specializat, respectiv cabine de traducere simultană, izolate fonic (pentru fiecare limbă țintă). Astfel, cabinele permit interpreților noștri profesioniști să se concentreze. În același timp, interpreții au posibilitatea de a vedea vorbitorul. Bineînțeles, contactul vizual cu vorbitorul/vorbitorii este foarte important pentru înțelegerea și anticiparea discursului.

Consumul de energie pentru acest tip de interpretariat este foarte mare. Cum nivelul de concentrare este maxim, este întotdeauna nevoie de o echipă de 2 interpreți.

Fiind cel mai des folosit pentru conferințe și evenimente de amploare, serviciul de interpretariat simultan/interpretariat de conferință) are multiple avantaje. Nu poate fi înlocuit cu interpretariatul consecutiv. Diferența de cost fiind justificată de:

  • Prezența unei echipe de doi interpreți. Aceștia se vor asigura că mesajul vorbitorului va fi transmis complet și corect, preluând alternativ rolul în timpul evenimentului;
  • Instalarea cabinelor pentru interpreți și a sistemului de sonorizare. Toate acestea sunt asistate de către un tehnician pe tot parcursul evenimentului;
  • Păstrarea timpului alocat în agendă pentru eveniment.

Exemple de proiecte de interpretariat specializat de tip simultan: interpretariat simultan pentru evenimente sau pentru conferințe, interpretariat simultan pentru prezentări, training-uri sau seminarii.

Back To Top