skip to Main Content
Menu
Interpretariat Simultan

INTERPRETARIAT CHUCHOTAGE

Discreție, concentrare, o excelentă cunoaștere a limbii – toate acestea sunt atribute ale interpretului profesionist de chuchotage care face parte din echipa noastră.

Serviciul de interpretariat chuchotage este un derivat al interpretariatului simultan. Se aplică unui grup mic de ascultători și implică șoptirea traducerii către ascultător, în același timp în care mesajul este transmis de către vorbitor. Interpretariatul de tip chuchotage nu este facilitat de o cabină izolată fonic, cum este cazul în interpretariatul de tip simultan. Din acest motiv, interpretul trebuie să fie lângă ascultător, nu în apropierea vorbitorului, având grijă să nu interfereze cu discursul celui care prezintă. Bineînțeles, interpretul se asigură că mesajul a fost înțeles de ascultător.

Când este potrivit acest tip de interpretariat?

  • Publicul este format din unul sau maxim patru ascultători;
  • Mediul permite lipsa unei cabine de traducere: zgomot redus și audiență restrânsă.

Avantajele acestui tip de interpretariat sunt următoarele:

  • Reducerea costurilor. Nu necesită închirierea unui echipament special ca în cazul interpretariatului simultan;
  • Reducerea duratei. Nu este necesar ca vorbitorul să facă o pauză pentru a permite traducătorului să transmită traducerea;
  • Necesită prezența unui singur interpret.  Contribuie la, din nou, reducerea costurilor, nefiind necesară implicarea unei echipe de doi traducători, ca în cazul interpretariatului simultan.

Exemple de proiecte de interpretariat specializat de tip chuchotage: interpretariat pentru prezentări, interpretariat pentru vizite de lucru, interpretariat pentru seminarii, interpretariat pentru evenimente, interpretariat pentru întâlniri.

Back To Top